Drumetie Usoara Pe Varful Ciucas - Un Loc Magic in Carpati


Munții Ciucaș sunt niște munți cu totul speciali iar drumeția spre vârful Ciucaș este una ușoară dar de un pitoresc nemaipomenit.




Un pic departe de Timișoara, a fost destul de greu să strecurăm Ciucașul pe lista de ieșiri de weekend însă de multă vreme îmi doream să ajung acolo. Am găsit oportun să facem traseul în weekendul cu Ziua Națională a României (2019).


Sigur, fiind foarte popular și cu multe căi de acces Ciucașul este accesibil pe mai multe trasee. Noi l-am urcat din Pasul Bratocea - unde ai posibilitatea să și parchezi mașina. Din pas am urcat prin pădure spre Stâna Bratocea de unde începi să ai și panorame frumoase. Vremea e momentan însorită dar bucuria răsăritului este scurtă căci urmează ca cerul să fie acoperit de nori pentru restul zilei. Suntem șapte suflete în traseu iar ritmul este unul lejer.




Am prins Ciucașul ușor fulguit cu un strat proaspăt de zăpadă pe care și mai proaspete, numai bine se vedeau urmele de mama-urs cu puiul-urs. Clasic, ni s-a instalat rapid pachetul de panică de urs dar fiind în număr mare, am prins curaj. O vreme le-am tot văzut alături de poteca noastră...am mers cu băgare de seamă. 




Urcarea e domoală și stâncile molcome încep să se zărească treptat. Se lasă și norul iar locurile capătă un aer mistic, parcă. Culorile ruginii ale toamnei de abia ce îmbracă haine de iarnă. E un sezon frumos pentru drumeții.




Începem să ne strecurăm și printre stânci iar norul încet, încet se lasă și ne salută cu o fulguială chiar când ajungem pe vârful Ciucaș, la un modest 1954 m. Singurul regret este că nu avem un cer mai sein sus ca să putem admira un pic mai mult ce e în jur. Chiar și așa, peisajul este feeric. 





Pe alocuri petece de zăpadă, pe alocuri mai cu gheață dar oricum un traseu ușor. Coborârea o facem înapoi pe același traseu, printre fulgi...apoi lapoviță, apoi aproape de mașină deja ploaie.  Totuși suntem recunoscători că mai sus a fost zăpadă și mai devreme a fost soare. A fost o zi minunată!



Sunt fericită că am reușit să ajung în acești munți. Mi-a plăcut mult gingășia Ciucașului. Un munte cu trăsături blajine și peisaj deosebit de pitoresc. Ceva îmi zice că turele de iarnă sunt splendide pe aici. 





Detalii Traseu Pasul Bratocea - Vârful Ciucaș


  • Timp: 6 h 
  • Distanță: 17,2 km
  • Diferența de nivel: +/- 800 m 
  • Cote Altitudine: 1250 m - 1954 m
  • Marcaj: Bandă Roșie









Drumetie Usoara Pe Varful Ciucas - Un Loc Magic in Carpati Reviewed by Karina Isar on duminică, decembrie 20, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

All Rights Reserved by Prin Lume Prin Gânduri © 2014 - 2021
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Imagini pentru teme create de Blogger. Un produs Blogger.