Day 9 - Wonders of Slovenia: Krn - Un Traseu Cu Nori Si Flori

Azi este ultima zi de munte din concediu și plănuim să ajungem pe Krn - 2244 m. Am chemat dimineața matinali pe la șase și ceva când am dat buzna afară din cort și surpriză! Mai să nu vedem mașina parcată la doi metri de câtă ceață era!



Am dejunat printre valuri-valuri de ceață și am pornit spre Kuhinja Kuca, cabana de unde începea traseul. De la camping te îndrepţi spre localitatea Krn și tot urci pe un drumeag asemănător cu cel dinspre Mangart.


Drumul până la cabană este foarte frumos, cum ziceam, asemănător cu cel de acum două zile, adică tot așa plin de serpentine și șosea pe o singură bandă - again, trebuie circulat cu atenție să nu distrugem decorul oamenilor.


Ceața de peste tot este întra-devăr spectaculoasă dar deja încep să mă îngrijorez căci pare să se simtă bine cu noi și asta dăunează grav peisajului și turiștilor din jur.


Traseul pe care l-am găsit noi era un circuit, adică plecăm de la Kuhinja Koca urcăm și coborâm pe hăt cealaltă parte înapoi la cabană. Spun că era pentru că noi am vrut să urcăm prin dreapta și să coborâm prin stânga vârfului dar nu am dat de marcaj pe dreapta așa că … am rămas la urcare și coborâre pe ruta available.


Aș spune totuși că traseul era marcat doar că ne-a lipsit nouă inspărația de a și găsi marcajul. Nu dau vina pe oameni, tura asta it’s on us!


Și am pornit de undeva de la 900 m altitudine urmând să urcăm la foc continuu până la 2244 m în 6 km. Ei estimează pe plăcuță traseul de 3 h 30 min, noi am mers lejer cu program artistic, o zăpușeală și un aer apăsător de simțeai că te sufoci și am reușit să ajungem pe vârf în 4 h și 30 min.


Traseul merge numai pe potecă, mai pe iarbă mai pe pietre și câte un pic de grohotiș să mai spargă monotonia. Ca dificultate l-aș estima la ușor spre moderat, solicitant doar din punctul de vedere al diferenței de altitudine care per total ajunge la 1350 m.


Partea de început a traseului pe mine personal m-a plictisit iar never ending story-ul cu urcarea continuă pe potecă pot să spun că mi-a scăzut moralul mai ales având în vedere că norul se aciuase bine de tot pe vârf deci știam că nu o să vedem mai nimic. Dar nici să facem mofturi și cale întoarsă nu era treabă așa că i-am dat înainte!


Mai pozăm câte o floricică, o albinuță că dacă peisaj nu, măcar artă si fie!


Surpriza de la 2150 m a venit de la Cabana Gomisckova unde se putea mânca ceva cald, se putea bea ceva rece și cu spumă și întinde la o leneveală pe terasa tare drăguță! Am zis că asta ne-a fost răsplata pentru urcarea asta nu așa norocoasă.


Am stat 10 minute la terasă pentru a ne trage sufletul pentru cei … 50 de metri care ne mai desparțeau de vârf! Țin să spun că deja din apropierea cabanei și peisajul a început să devină mai frumos, mai cu stâncărie mai diversificat și mai săltăreț.


De aici, până pe vârf a fost o urcare de 9 minute pe ceas! 

Printre nori am reușit să vedem și un pic de vale iar panorama este cât se poate de frumoasă și liniștitoare! La munte, și dacă pleci mai abătut în traseu sigur când ajungi sus trec toate și încep serotoninele și endorfinele să își facă de cap!


Ne-am bucurat de câteva minute de „I’m on top of the world!” și apoi  vântul puternic ne-a îndemnat spre o supă caldă la 5 € bucata savurată la propriu cu capul în nori.


Ne pregătim psihic, mai ales eu, pentru coborârea plictisitoare ce ne așteaptă și vânăm poze cu norul, care clar că se simțea mai fotogenic ca niciodată!


Am reușit o coborâre spectaculoasă într-un timp record (pentru melci) de 3 h și 30 min iar asta ne-a adus rezultatul olimpic de 8 ore pe un traseu de 12 km și +/- 1350 m. Probabil o estimare bună ar fi de 6 - 7 ore pe acest traseu, dus - întors la pas normal.


So long wonderful Slovenian mountains, we are going to miss you!


Tot cam pe aici am stabilit că we are not done with Slovenia! Clar că ne vom întoarce pentru că aici e loc de explorat fiecare colțișor, de scormonit fiecare traseu și de atins mai toate vârfurile! Vorba aceea: prea bun, prea ca la țară!




Traseu

Timp: noi am făcut 8 h dar traseul este realizabil în aprox 6 - 7 h dus-întors.
Distanță: 12 km
Diferență de nivel: +/- 1300 m
Marcaj: traseu marcat cu cerc roșu (marcaj tipic în Slovenia)
Surse de apă: la cabane, pe vârf și jos

MapMyHike






Day 9 - Wonders of Slovenia: Krn - Un Traseu Cu Nori Si Flori Reviewed by Karina on miercuri, septembrie 10, 2014 Rating: 5

Niciun comentariu:

All Rights Reserved by Prin Lume Prin Gânduri © 2014 - 2021
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Imagini pentru teme create de Blogger. Un produs Blogger.