Slovacia pe Bicicleta: On and Off Road - Cel Mai Tare Circuit!


Pedalare moderată - 50 km - asfalt, pietriș, drum de pământ, drum forestier, MTB la deal și la vale.





A doua zi cu soare între gene ne-a pus în mișcare pe cel mai fain traseu din Slovacia. După ce ne-am cumpărat o hartă pentru biciclit prin zonă am pus ochii pe o variantă ce suna promițător însă probabil din nerăbdarea de a descoperi traseul nu am băgat de seamă descrierea lui așa că surprizele nu s-au lăsat așteptate.



Pentru această tură am lăsat mașina în ceva parcare micuță reperată prin Google Maps de la ieșirea spre Nord - Vest din Liptovsky Peter și am pornit o lejeră urcare pe drumul secundar 2359 străjuit de munți cu vârfuri albe.




Curând am ajuns unde nu speram să ajung vreo dată cu bicicleta... pe o pistă de aterizare pentru avioane care s-a așternut înaintea noastră fără nici un avertisment prealabil. Look at the size of the road!!! Aşa că am profitat un pic de circumstanţe să pedalăm şi să ne distrăm pe acolo.




Și-am urcat pe (câte) o șa și-am mai pedalat ceva până când asfaltul s-a transformat ușor în drum de pietriș iar drumul de pietriș în drum forestier iar drumul forestier în potecă cu zăpadă iar poteca cu zăpadă în drum forestier cu nămoale iar drumul cu nămoale în ceva zonă de exploatare unde era plin de așchii de lemn, crengi și bucati de lemn tăiate ... tot ce vrei și ce nu vrei.








Bine că nu avem cursiere....Asta nu era în program ne gândeam noi surprinși maxim de traseu... însă era cât se poate de bine menționat pe hartă că este drum de MTB dar cine 'nu are ochi să vază' ... află la fața locului. Mai pe bicicletă, mai pe jos experiența a fost delicioasă.




După aceste încercări am ajuns la o deschidere panoramică foarte faină unde am oprit să luăm prânzul și să ne tragem un pic sufletul.



O altă surpriză care s-a ivit brusc din pădure a fost Horský hotel Orešnica - un mic resort super frumos și liniștit unde conviețuiau câțiva ponei curioși din calea afară, un cățel leneș dar stăpân pe situație și o căpriță care patrula efectiv pe unde avea chef. Am stat cu ei la o cafea căci locul te îmbia.





Partea de coborâre a traseului ne-a purtat pe un drum asfaltat îngust dar prea puțin circulat printre brazi și munți în depărtare. Aș fi pus pe 'repeat' și această parte pentru că a fost absolut excelentă!




Înainte de a încheia ziua am trecut și pe la Castelul din Liptovski Hradok despre care nu pot decât să afirm că este foarte frumos amenajat și clar merită un strop de atenție turistică.





Sugestii, recomandări şi lucruri de care e bine să ţineţi cont



  • Best time: Primăvara / Toamna
  • Relief: Dealuri - zone de pădure
  • Siguranță: O bună bucată din circuit este rezervată exclusiv bicicliştilor, hikerilor iar ce este pe şosea nu ridică probleme.
  • Starea pistelor: excelent pentru MTB - șosea, drumuri forestiere, pietriș, potecă, noroială ... tot ce trebuie!
  • Circuit: Liptovski Hradok - Liptovski Peter - Jamnik - Podbanske - Liptovska Kokava - Liptovski Peter.
  • Puncte de interes: Castelul din Liptovski Hradok, Horský hotel Orešnica - o mică oază de energie,





Sumar



Pe scurt, ce a însemnat circuitul de deasupra zonei Liptov - spre Tatra de Vest:


  • Distanţă parcursă pe bicicletă: 46 km
  • Timp: 6 ore
  • Timp de pedalare efectiv: 4 - 5 ore
  • Diferenţă de altitudine cumulată: +/- 650 m
  • Cote de altitudine: 650 - 1000 m
  • Viteză maximă atinsă: 40 km/h
  • Viteză medie: 10 km/h


GPS Track MapMyHike




























Slovacia pe Bicicleta: On and Off Road - Cel Mai Tare Circuit! Reviewed by Karina Isar on miercuri, iunie 29, 2016 Rating: 5

Niciun comentariu:

All Rights Reserved by Prin Lume Prin Gânduri © 2014 - 2021
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Imagini pentru teme create de Blogger. Un produs Blogger.