Mountain Biking Romania - Sirnea, Brasov

Șirnea - Dambovicioara - Podul Dambovitei - Fundata - Sirnea:  50 km drum de pământ, drum de pietriș, asfalt.



MTB Transilvania Romania


Un traseu de mounatin biking excelent în părțile Brașovului. Zona dintre Munții Piatra Craiului și Bucegi se prezintă cu multe oportunități faine de explorat natura iar în ceea ce privește MTB-ul ai niște trasee foarte faine (vezi și traseele de la Bran și Vulcan) . Pentru această tură am ales un traseu de aproape 50 km cu plecare de la Șirnea. 


Un scurt video pentru tura asta! :)






Opțiune de cazare lângă Șirnea


Pentru cazare, având în vedere că suntem cu biciclete după noi preferăm întotdeauna să ne orientăm spre pensiuni mici, mai ferite de ochii lumii. Șansele ca la un hotel să aibe unde să îți cazeze și bicicleta sunt mici și oricum pensiunile au un farmec aparte datorită aerului mai puțin formal. Am căutat după criteriile: retras, decent și ieftin și am ajuns la varianta Pensiunea Crai Nou din Șirnea. Cazarea e decentă, pentru aprox 160 de lei ai cameră cu grup sanitar și duș și acces la una dintre cele două bucătării comune complet utilate.

Pensiune Crai Nou Sirnea



Cuvânt înainte :)


În drumul nostru spre cazare am hotărât să facem un mic popas la Sibiu pentru a vizita Muzeul Satului. Experiența a fost foarte plăcută și v-o recomand. Un muzeu destul de bine întreținut, cu locșoare neașteptate (concerte pe lac) și-un strop de istorie. Chiar merită mers cu mic cu mare. 

Muzeul Satului Sibiu

   


Pe seară am ajuns și la locul de cazare. Ne-am făcut comozi la o bere în foișorul de pe proprietate, în timp ce în fața noastră se derula un spectacol ca de circ. Trei ciobani (doi bărbați și o femeie) versus o vacă cu chef de alergat. Se vocifera în draci. Pe doi îi puteam înțelege...dar pe al treilea...în afară de câteva dumnezeiri mai articulate pe care le-am reperat, am dubii mari că vorbea vreo limbă ...Europeană. De acolo probabil și confuzia la vacă, de nu se înțelegeau nici cum. Cert este că a durat vreo 30 de minute de râs cu lacrimi. La final toți eram epuizați: noi de râs, ciobanii și vaca de alergat. 



Traseul: Șirnea - Dambovicioara - Podul Dambovitei - Fundata -Sirnea


Dimineața s-a arătat însorită și-am pornit în traseu direct de la cazare. Spre surprinderea mea, zona asta arata foarte foarte bine. Multă pășune, drumuri de macadam în stare bună și case ici colo - totul aerisit

MTB Sirnea


Proprietățile împrejmuite pentru a nu da bot în bot cu patrupedele, fără urme de câini care să te ajute la pace, not bad, I'd say!

mtb sirnea


Traseul nostru a început off road pe mici porțiuni de urcări și coborâri înspre Șirnea - Ciocanu

MTB Transilvania


De la Ciocanu urmează o bucată de coborâre pe șosea până la Dâmbovicioara. Aici am făcut un scurt ocol până la Peștera Dâmbovicioara dar am decis totuși să nu o mai vizităm. Era un pic nebunie și cum sunt paranoia cu bicicletele...i-am dat înainte. Continuăm pe DJ730 până la Podul Dâmbovicioarei de unde intrăm iar pe macadam pe DJ730A

mtb dambovicioara


Aici urmează o urcare de câțiva km până la Fundata unde revenim pe asfalt. 

fundata mtb

mtb fundata


La Fundata am și făcut ceva loop total aiurea ... ne-a dat ceva cu virgulă dar a fost ok, am mai adaugat un pic de bălăureală pe coclauri. 



fundata


O cafea la final de drum și asta a fost! 

romania cycling

Tura este pe alocuri mai solicitantă dar overall este abordabilă și se poate face lejer. Locurile sunt faine, nu ai trerabă cu câinii și e perfectă de o zi de pedalare. 

PS: Încearcă și traseele de pe lângă Sighișoara, Colinele Transilvaniei - sunt excelente!



Detalii Tehnice Traseu 


Total distanță: 48 km
Total durată: 5 h
Diferență de nivel cumulată: + /- 1000 m
Altitudine minimă/maximă: 700 /1300 m
Viteză medie: 10 km/h
Traseu (circuit): șosea 35% + poteci de pământ 15% + macadam 50%
Echipare: MTB + rucsac de zi
Perioadă: Mai 2019


 





MTB Romania Carpati

Romania

MTB Romania Transilvania
Mountain Biking Romania - Sirnea, Brasov Reviewed by Karina Isar on duminică, iulie 26, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

All Rights Reserved by Prin Lume Prin Gânduri © 2014 - 2021
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Imagini pentru teme create de Blogger. Un produs Blogger.