Albastru de Dolomiti: Drumetie Lejera la Lago de Sorapis


Drumeție lejeră pe potecă amenajată spre Lacul Sorapis - unul dintre cele mai populare lacuri din Dolomiti. 






Având în vedere că de la un stat în cap de acum câteva zile am reușit să îmi reînvii durerea și inflamația la mâna dreaptă următoarele două zile (cel puțin) nu mă voi putea folosi de ea cu prea mare eficiență. Cu treaba astfel aranjată am optat pentru un hike lejer care oricum era pe listă de la început, însă a fost detronat masiv de ferrate.

Traseul urma să ducă la unul dintre acele lacuri albastre, atât de emblematice pentru Dolomiți.




La 10-11 kilometri de Cortina d'Ampezzo, din Passo Tre Croci începe plimbarea de mai puțin de două ore până la lac. Deși eram în septembrie și întro zi de joi am dat de destul de mulți turiști în drumul spre lac. Tot la lac este și un refugiu cu restaurant, deci clar o zonă bine marcată turistic.



Traseul până acolo este foarte lejer, potecă largă și impecabil amenajată. Cum mergi în spate și în stânga ești în permanență acompaniat de peisajul majestic al munților și văilor.

Monte Cristallo și-a ascuns vârful între nori iar asta, desigur, a adăugat la dramatismul priveliștei.



În spate de tot vedem grupul Tre Cime și ne aducem aminte cu drag de splendoarea aceea de traseu. Cred că de acum când ne vom gândi la Tre Cime vom saliva ca după o masă copioasă.



După un continuu sus-jos pe potecă ajungem la lac. Lacul Sorapis se află la altitudinea de 1923 m iar culoarea sa este cu adevarat uimitoare.




Stăm un pic, băgăm niște poze dar ce să facem? OK, am venit în relaxare dar ceasul este 11 și ziua e lungă așa că am pornit anevoios pe abruptul de grohotiș până la cota 2300m aproape de șaua dintre Punta Nera și Punta Sorapis. De acolo am putut da ochi cu ditamai ghețarul care părea răspunzător de exstența lacului.




Păi la așa un loc cu așa un view invitația la lâncezeală venea de la sine și cum am venit pregătită, am scos cartea și am profitat un pic să mă afund în lectură în creierii munților.




Coborârea prin grohotișul acela, până la lac, a fost desigur neplăcută – dar știam asta încă de la urcare așa că ne-am împăcat cu gândul.




Plimbăreala până la Sorapis e lejeră și potrivită pentru oricine însă dacă este să cauți și aventură ai dat de locul potrivit. Există câteva ferrate în zonă – una chiar deasupra lacului – care se pot combina întrun circuit de două-trei zile. Din câte am înțeles și văzut, circuitul se arată fain – munți în jur cu vârfuri de peste 2600m și până în 3200m – deci este de pus pe listă.






Detalii Traseu



  • Durată: 4 ore ( 6 h 40 min cu tot cu pauze)
  • Distanță: 15 km  (circuit)
  • Diferență de nivel: ~ +/- 900 m 
  • Marcaj: poteca nr. 215







Detalii Cazare




Pentru noi s-a pretat, tura asta, să ne orientăm spre un 'base camp': în Cortina d'Ampezzo. Am ales Camping Rocchetta și am ales bine căci este cel mai curat, bine gândit și fain camping în care am stat până acum (sau concurează strâns cu Kamne Camping din Slovenia). Prețurile diferă în funcție de sezon dar sunt undeva între 20 și 35 euro / noapte (2 persoane, cort mic și mașină). 

Cu siguranță când ajungem în zonă vom sta tot acolo. Iar ca notă, funcționează pe toată durata anului. 








Albastru de Dolomiti: Drumetie Lejera la Lago de Sorapis Reviewed by Karina Isar on luni, aprilie 09, 2018 Rating: 5

Niciun comentariu:

All Rights Reserved by Prin Lume Prin Gânduri © 2014 - 2021
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Imagini pentru teme create de Blogger. Un produs Blogger.