Valea Draganului, o zona de poveste

Cum am ajuns să îmi îndrept privirea spre Valea Drăganului veţi citi pe îndelete în articolul cu planorul (click aici pentru articol), dar pe scurt, am ajuns aici pentru a ne bucura de un zbor şi astfel am cunoscut şi zona care este cu adevărat o micuţă comoară.


Valea Drăganului este o localitate la poalele Masivului Vlădeasa, la o distanţă de 70 km de Cluj şi 80 km de Oradea şi îşi capătă denumirea de la râul cu acelaşi nume. Din această scurtă descriere ar cam trebui să înţelegeţi că vorbim despre un început de zonă montană, ce se ascunde cuminte în Depresiunea Huedinului. 

Pensiunea Poezii Alese 

Satul în sine este prin excelenţă dedicat turismului astfel puteţi găsi o varietate mare de locuri de cazare şi restaurante iar preţurile, cel puţin momentan sunt absolut decente. 

Noi am vizitat pensiunea Poezii Alese, care mi-a plăcut foarte mult şi o recomand cu drag. Atât oamenii cât şi locul în sine ca poziţionare şi amenajarea sunt excelente. Pensiunea momentan oferă zece camere de câte două persoane şi baie proprie, restaurant, o terasă splendidă şi cel mai important, este situată uşor deasupra satului, într-o zonă liniștită chiar în faţa aerodromului pentru planoare!



Am aflat că puteți închiria și biciclete de la pensiune (momentan doar două), există și o speranță pentru dependenții de internet, free wi-fi iar surpriza, în fiecare cameră vă așteaptă câte o poezie, asta pe lângă back-up planul pentru zile ploioase, cărțile care vă stau la dispoziție în restaurant. Proprietarii pensiunii, ei înşişi sunt nişte oameni aleşi cu care îţi e mai mare dragul să povesteşti, nişte oameni deschişi şi cu multă dragoste faţă de arta zborului, dacă pot spune aşa.


Revenind la Valea Drăganului şi zona în sine, noi am vizitat foarte rapid zona dar plănuim să ne întoarcem căci am văzut potenţial.

Cicloturism

Drumul cu serpentine şi fără trafic rutier prea intens este excelent pentru o plimbare cu bicicleta iar cel mai probabil, pentru cei interesaţi de aşa ceva există trasee off-road excelente şi drumuri forestiere perfect abordabile pentru mountain biking. Noi cu siguranță vom merge acolo cu biciclete căci zona merită atenție!


Lacul şi barajul Drăgan

Obiectiv atins, am ajuns la acest baraj, lacul într-adevăr este foarte mare, în jur de 300 ha iar în apropierea barajului sunt multe locuri unde se poate sta la un picnic sau relaxare.



Munţii Apuseni

Pentru cei curioşi de drumeţii uşoare din Valea Drăganului se poate porni pe drumul spre baraj, apoi de aici se poate merge spre Cabana Vlădeasa, spre cascada Vălul Miresei, spre Stâna de Vale (70 km cu mașina), Lacul Leşu şi practic tot ce se poate vedea în proximitate în Munţii Apuseni.


Casa memorială a lui Octavian Goga

Pentru că, după cum am menţionat, zona este cu adevărat bogată, partea culturală nu lipseşte aşa că pentru câteva momente vă puteţi bucura şi de atmosfera boemă în casa în care şi-a trăit ultimii ani din viaţă poetul Octavian Goga.


Noi am pornit din Valea Drăganului pe drumul ce duce spre baraj şi mai apoi spre Remeţi. Traseul este foarte drăguţ, peisaje pitoreşti şi … un turn abandonat!


Povestea va merge mai departe probabil spre primăvară!





Valea Draganului, o zona de poveste Reviewed by Karina on miercuri, octombrie 29, 2014 Rating: 5

2 comentarii:

All Rights Reserved by Prin Lume Prin Gânduri © 2014 - 2021
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Imagini pentru teme create de Blogger. Un produs Blogger.