2018 - Un An Condimentat Cu De Toate!





Pentru mine, pentru noi și poate pentru câțiva dintre voi - 2018, sau mai bine spus un rezumat al anului ce tocmai a trecut. Sunt recunoscătoare pentru tot ce am, tot ce am trăit și tot ce cu drag plănuiesc deja pentru 2019. Pentru noi 2018 a venit cu câteva schimbări, cu călătorii delicioase și cu amintiri frumoase...și funny.




Highlights



Nu ai cum să nu te îndrăgostești over and over again de Dolomiți! Anul acesta ne-am dus din nou în Dolomiți și mai mult față de anul trecut, am luat cu noi și bicicletele - a fost cea mai bună decizie. Plus bonus, prima ferrată 4C (Lipella). Yay!!!

Piatra Craiului - chiar dacă nu am făcut (încă) creasta am fost foarte aproape (Piatra Mică) - deci este un improvement major față de anii trecuți când nu am depășit stadiul de plan.

Croația pe bicicletă - concediul de Paști a fost minunat. O pedalare liniștită pe malul mării, în extra-sezon e de luat în calcul serios. Temperaturi decente, tihnă și un albastru netulburat.

Revederea cu Slovenia. După cinci ani anul acesta am fost de două ori în două mici concedii în Slovenia. Două ture cu peripeții dar cu amintiri frumoase.

Să alergăm, zic. Deși performanțele mele sunt aproape de zero acesta este primul an din viața mea în care am început să alerg.  Momentan nu prea depășesc 4.5 km (în zilele bune) dar poate dacă sunt mai consecventă voi reuși să ajung la mai mult. Desigur, pentru mine alergatul este așa un soi de side dish - nu am o reală pasiune cum am văzut la alți oameni însă este un sport la îndemână oriunde ai merge ... so why not?

Deși nu are legătură cu travel-ul, muntele și alte cele - 2018 este anul în care am început să lucrez la Decathlon Production Romania. Am învățat super multe despre ce este în spatele retail-ului, despre valorile frumoase ale Decathlon-ului și despre oamenii plini de viață care lucrează aici. Proud to be part of the big Decathlon team. :)

Un highlight pentru noi a fost și faptul că ne-am schimbat mașina - sper să ne ducă departe și să ne țină mult!


Funny moments: 

  • Am plecat întrun mini concediu de patru zile fără cort. Concluzia: mai avem un Quechua 2 Seconds în palmares.  
  • Am plecat în weekend (care trebuia să fie  100% buget redus) - am uitat acasă Primus-ul plus mâncarea ... iar mancarea pe care o aveam la noi era doar paste ce trebuiau fierte... din ce în ce mai organizați (și nu, nu avem încă un Primus în plus).





Moments . . .  ❤ . . . To Remember


*** For a better experience please watch the video on HD  mode ***




Socoteala ∵



Față de anii precedenți anul acesta nu am mai folosit aplicația de înregistrat activități - la un moment dat nu prea a mai vrut telefonul să coopereze, asta a dus la o pauză iar după ce l-am schimbat nu am mai continuat să țin socoata. Ce am însă sunt turele de biciclit, alergat și hiking care arată cam așa:
  • ↠  140 ore hiking  
  • ↠  366 km pe munte 
  • ↠  19 850 m diferență de nivel 
  • ↠  10 h alergate 
  • ↠  80 km alergaț
  • ↠  150 ore 100 ore pedalate în concediu + vreo 50 de fâțâială locală   
  • ↠  1500 km - 1000 km pedalați în concediu + vreo 500 de fâțâială locală 
  •   20 ore de yoga  


Pentru că am schimbat jobul - și implicit locația - am fost mai puțin activă la mersul pe jos/cu bicicleta. Deși este mai aproape de casă, traiectoria mea duce prin afara orașului și în afară de zilele cu vreme bună și lumină am cam mers destul de mult cu mașina... ceea ce îmi displace dar asta e. Ar trebui să nu fie, totuși, o scuză pentru a face mai puțină mișcare.

În total pentru 2018, au fost peste 320 ore active în micile concedii sau ieșiri de weekend și peste 2000 km cu mijloace nemotorizate. Probabil cu lucrurile necalculate ajung la o medie aprox de o oră de mișcare pe zi, not bad dar este loc de mai bine. 



Pentru 2019...


Pe scurt: mai multă activitate, mai multă energie și ... mai multă implicare. Un 2019 curajos, sportiv și ambițios, bogat în zâmbete și amintiri, trăiri și descoperiri. Sănătoși să fim c-apoi de restu' ne-om ocupa noi!


✔ 

To Do List 



Firesc, încep cu concediile și planurile la care lucrăm plini de nerăbdare. Nici nu mai are rost să spun dar astea sunt momentele cele mai prețioase din viață, momentele în care alături de jumătatea mai bună, de ființe dragi sau în mijlocul nicăieriului aduni cele mai de preț lucruri din viață: amintirile care te vor hrăni mai apoi și îți vor îmbogăți spiritul (chiar dacă îți golesc buzunarele). Aproape de natură, făcând ceea ce ne place, alături de oamenii dragi sau doar cu dragostea-n suflet cam asta e pe to do list-ul de 2019:


  • Bicicleală de primăvară în una dintre locațiile: Dunăre (Passau-Viena), Italia (Veneto/Trentino/Lombardia) sau Grecia.
  • Concediu aniversar: poate Italia sau Germania (Zugspitze) ... mai negociem, încă nu ne-am hotărât.
  • Concediul de vară: Alpii Austrieci de data aceasta. După doi ani la rând în Dolomiți cred că este momentul să schimbăm (un pic) cadrul.
  • Treaba a mers excelent, în sfârșit, cu planificarea celor două ture de ski în Kopaonik și Solden - menținem trendul și pentru la anu' cu organizarea din timp. Acum mai am de lucrat la tehnică de schiat.
  • În 2019 ne-am înscris la Nahanny Winter Camp deci în sfârșit facem școala de iarnă!
  • După un an de pauză mă reapuc de yoga iar de data asta aderă și Alex (s-a prins că e de bine).
  • Pun iarăși treaba cu învățatul limbii germane pe listă...poate poate.




❂ Lifestyle - Health 



Pentru că am posibilitatea să fac treaba asta aș vrea să organizez mici sesiuni de alergare în pauza de masă în lunile mai puțin caniculare/ploioase/friguroase. M-am gândit la asta de anul trecut dar nu am acționat - sper să mă motivez la în 2019.

Deasemenea trebuie să îmi menajez problemele cu genunchii, IT band-ul și încheietura... cum altfel o să ajung eu la 100 de ani healthy and fit?

Mai multă organizare evident că nu strică...uneori nici nu știu de unde să încep și cum să scap de procrastinarea asta ce ne urmărește la fiecare pas. Îmi trebuie o metodă să scap de lipsa de energie cu care mă întorc uneori după o zi de muncă pentru că e groaznic să mă bucur de viață numai în scurtul weekend de care beneficiem. Dacă aveți recomandări...bring them on!


Stay energized. Stay veggie. Stay fit. Stay strong!




✎ Blog 




De la visuri mari ajung la necesități - îmi doresc să am energia să reușesc să scriu și să țin pasul mult mai bine decât am făcut-o anul trecut. Poate mutăm și www.hereihike.com pe Word Press... dar dacă nu o fi, vedem. Cert este că plănuiesc și să revizuiesc un pic vechile articole (în special cele pentru care am re-parcurs traseul) și să actualizez content-ul, pozele etc. Pe hârtie sună mirific dar să vedem și cât voi pune în aplicare.



☀ ☁  ☂ ❆  

Echipament  



Nu musai pentru 2019 dar pe lista de achiziţii a familiei:
  • Echipament de schi de tură (schi, piei, legaturi, clăpari)
  • Coardă (mountaineering/schi) 
  • Rucsac (Simond 33 l - Karina)
  • Saci de dormit de iarnă (puf)
  • Saci de dormit de vară (puf)
  • Cort de iarnă
  • Bicicleta trekking (Karina)
  • GoPro nou 
  • Geaca de schi de partie (Alex)





Momente


Este minunat să ai cu cine să râzi. Eu am râs mult în 2018 and I don't plan to stop this! 











Bottom line: 

Vă doresc un An Nou așa cum vi-l imaginați și vă îndemn nu doar să visați la lucruri frumoase ci să lucrați activ și cu determinare pentru a le transforma în realitate. Este important să ne bucurăm de tot ce ne aduce în cale Universul și să încercăm să adunăm cât mai multe experiențe (pozitive)! 
Totodată ... ieșiți în natură, faceți sport și aveți grijă de sănătatea voastră!
Cheers!




2018 - Un An Condimentat Cu De Toate! Reviewed by Karina Isar on joi, ianuarie 03, 2019 Rating: 5

Niciun comentariu:

All Rights Reserved by Prin Lume Prin Gânduri © 2014 - 2021
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Imagini pentru teme create de Blogger. Un produs Blogger.