Ultimul Suflu al Bailor Imperiale Austro-Ungare

Pentru că uneori o poză poate face cât o mie de cuvinte, articolul acesta nu are nevoie de prea multe explicaţii. Herculane, staţiunea cu o vechime de două milenii se macină încet sub privirea oarbă a autorităilor române.




Pentru cei ce nu ştiu, Herculane a fost văzută drept cea mai frumoasă staţiune continentală la început de secol XX de însuşi împăratul Imperiului Austro-Ungar Franz Iosef.



Astfel, pe lângă băi romane de tot felul ce împânzesc staţiunea, alături de vila în care Împătăteasa Sisi a petrecut timp se află clădirea care găzduia băile imperiale austro-ungare.


La început am aruncat nişte priviri sfioase printre grilaje, geamuri sparte şi placaje puse provizoriu apoi am găsit o uşă spartă prin care am pătruns în interior.


Camera principală, ce probabil servea drept spaţiu de primire ar avea şanse încă să fie salvată. Detaliile arhitecturale şi măiestria cu care a fost lucrată sunt absolut impresionante.



E greu să îţi imaginezi gradul de degradare la care clădirea a ajuns.



Spaţii ce odată au servit ca loc de tratament pentru împăraţi acum sunt demne de filmat scene de groază.  



Natura îşi revendică teritoriul cu succes.



Oricât de naturală este evoluţia spre entropie, este inadmisibil să laşi să se ajungă la aşa o degradare. Cum oare se găsesc bani pentru a ridica cinci biserici pe kilomatru pătrat dar se lasă în paragină o astfel de staţiune?




Ultimul Suflu al Bailor Imperiale Austro-Ungare Reviewed by Karina on marți, mai 13, 2014 Rating: 5

2 comentarii:

  1. am cautat si eu usa sparta, dar n-am gasit-o, fain decorat interiorul

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Noi am fost weekendul trecut, undeva în partea dreaptă este uşa cu pricina. Foarte frumos, întradevăr dar păcat că se pierde.

      Ștergere

All Rights Reserved by Prin Lume Prin Gânduri © 2014 - 2021
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Imagini pentru teme create de Blogger. Un produs Blogger.