Kayaking in Serbia cu Vertical Adventure - It's a Must!




Treaba stă aşa. Poate unii aţi auzit de Vertical Adventure, poate alţii nu. O iau de la zero, Vertical Adventure este o mână de oameni cu dragoste de natură şi aventură ce fac deja de ani buni evenimente, team building-uri şi alte ieşiri, toate piperate bine cu adrenalină şi muuuult good vibe. Poveştile curg, experienţele se adună şi dependenţa se aşterne uşor.

Fiind din Timişoara, e greuţ totuşi să nu ai prieteni în comun cu ei, iar datorită acestui fapt am ajuns şi noi să îi cunoaştem. Ne-au făcut lipeala alţi doi preceni buni şi vorba aceea, ne-am văzut, ne-am plăcut, ce rămâne de făcut? Păi să ieşim la aventură zic!





Întrun weekend cu prognoză de nuntă şi nimic altceva, ne-am trezit cu o invitaţie la kayaking în Serbia. Păi normal că am făcut ochii mari şi am zis clar DA!



Nu prea suntem obişnuiţi să ne organizeze altcineva ieşirile dar vă spun că tura asta ne-am lăsat surprinşi şi nu am regretat căci experienţa a fost una pe cinste. 

Duminică dimineaţa proaspăt dezaburiţi de alcoolul de la nunta unor prieteni de cu o seară înainte, am pus bagajele şi am plecat spre Serbia cu 'verticalii' şi alţi oameni minunaţi, prieteni de ai lor. Lucrurile s-au împletit frumos, căci sunt genul de oameni care te ţin cu zâmbetul până la urechi mereu.

Photo credits: Sorin Fitu


Mai fusesem o dată cu caiacul anul trecut în Muntenegru. Diferenţa, caiacul de acolo era dublu şi padela pe jumate, căci era un caiac de adult cu padela de copii... nu am înţeles mult din bălăceala de acolo dar ne-a deschis măcar apetitul. Evident că la Vertical treaba e mult mai bine gândită, ca atare am primit toate cele pe măsura potrivită. Partea faină este că deşi habar nu aveam cu ce se mănâncă caiacul, am reuşit să învăţăm un pic în cele mai bine de trei ore cât ne-am plimbat. Bottom line, să nu aveţi emoţii că nu ştiţi ce să faceţi căci sunteţi pe mâini bune.


Photo credits: Sorin Fitu


Caiaceala s-a produs în Serbia, pe lângă Novi Sad, întro zonă foarte specială care, deşi îmbrăca bine de tot haine de deltă, este defapt o zonă mai mlăştinoasă unde nişte canale de ale Dunării croiesc cu generozitate un lăcaş sfânt pentru faună şi floră.

Photo credits: Sorin Fitu


Tot ce pot să spun este că a fost o plimbare printre nuferi de toate soiurile, printre berze, bâtlani, lebede, broscuţe şi libelule. Un mic fairyland ce ne-a desfătat privirile şi ne-a pieptănat gândurile.

Photo credits: Sorin Fitu


Este greu să faci un pic de conexiune cu viaţa sălbatică dar aici viaţa sălbatică este cât se poate de invitantă. La un moment dat am ajuns întro zonă plină de libelule. Cu delicateţea lor ne-au răspuns la curiozitate prin însăşi curiozitatea lor şi am călătorit escortaţi o vreme. De toate culorile şi mărimile, libelulele de aici au fost un episod de încântare.

Photo credits: Sorin Fitu

Photo credits: Sorin Fitu


Nuferi, cât vezi cu ochii şi încă ceva iar pe apa bogată în vegetaţie broscuţele ţopăie nonşalante. Totul pare relaxat aici...şi asta se transmite uşor.



După ce am scăpat cât de cât de mers in zig-zag-uri cu caiacul, că deh, vă zic că habar nu aveam despre cum se merge cu el, treaba a început să curgă aproape natural. Sigur că şi oboseşti un pic, mai ales că vorba aia, nu te-ai născut cu vâsla în mână dar una peste alta e super fain să te dai cu caiacul. 
Eu una mai aştept şi alte ture!

Photo credits: Sorin Fitu




Vă recomand cu drag să îi contactaţi pe oameni şi să vedeţi când şi ce mai organizează căci fac treabă bună!  Pe Facebook îi găsiţi AICI iar dacă Facebook nu vă coafează, încercaţi direct pe SITE.



They Rock, dar vă veţi convinge voi!

Photo credits: Sorin Fitu


Mai am ceva de arătat şi ceva de comentat, înainte de a încheia. Filmuleţul este făcut de cei de la Trails of the Carpathians. Am pus mână de la mână, sau better said, cameră de la cameră, Go Pro de la Go Pro şi dronă de la dronă şi le-am dat de lucru Andreei şi lui Ion, pentru că ştim ce treabă bună fac. Ei au muncit şi rezultatele iată-le!  Dacă sunteţi curioşi să îi urmăriţi, oamenii ăştia doi la număr şi faini până la Dumniezo şi o cărămidă mai sus, au fel de fel de videos de la trail runs şi alte bunătăţuri cu natură şi mişcare. Asta este pagina lor pe Vimeo

Thanks guys, chiar a fost un weekend minunat!



Photo credits: Sorin Fitu














Kayaking in Serbia cu Vertical Adventure - It's a Must! Reviewed by Karina Isar on luni, mai 21, 2018 Rating: 5

Niciun comentariu:

All Rights Reserved by Prin Lume Prin Gânduri © 2014 - 2021
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Imagini pentru teme create de Blogger. Un produs Blogger.