2017 In Retrospectiva - 2018 In Prospectiva.





Ca în fiecare an, mai mult pentru mine mai puţin pentru voi îmi place să mă uit un pic în spate la ce a fost în anul trecut şi să pun la cale un pseudo 'New Year's Resolutions' list pentru anul ce vine. Dacă prin acest articol reuşesc să vă motivez cu câtuşi de puţin, să vă aduc un strop de inspiraţie sau să stârnesc nişte mici iniţiative pentru mine e mission accomplished! 




Despre 2017



Cu bune, cu rele 2017 a fost şi el un an tumultos. Ce mă bucură cel mai mult este că am putut marca nişte premiere personale ce vin cu o însemnătate majoră atât pentru mine cât şi pentru jumătatea mea mai bună. 


Highlights, deci 


Dolomiţi, love at first sight -  anul acesta am făcut primul concediu în Dolomiţi, în Italia. A fost absolut fantastic şi clar rămâne pe listă cel puţin pentru 2018 dar probabil pentru mai mulţi ani. 

Via Ferrata - tot cu trimitere la Dolomiţi, am dezvoltat cu entuziasm o nouă pasiune pentru acest tip de trasee montane. Practic atât de încântaţi eram de idee încât ne-am şi luat echipamentul înainte de a face efectiv un prim traseu. Cu toată impulsivitatea a fost o mişcare, totuşi, chibzuită. 

AFRICA! Am pus pentru prima dată în viaţă piciorul pe continentul African. Pentru mine, cel puţin, a fost şi prima dată când am părăsit spaţiul european, deci cu atât mai mare a fost 'wow-ul'. Experienţa Marocului a venit cu de toate la pachet şi a fost ceva cel puţin memorabilă. Cu siguranţă ceva de care, peste ani, ne vom aminti cu drag şi nostalgie. 

Tot ca un highlight al anului a fost circuitul pe biciclete în jurul munţilor Tatra din Slovacia. O tură propusă de ceva vreme care s-a materializat deosebit de frumos celebrând totodată şi doi minunaţi ani de căsătorie. Eh, am şi eu momentele mele emoţionale. Ca o regulă nescrisă pentru noi aceste aniversări sunt foarte de preţ şi musai sărbătorite aşa cum ne place: pe două roţi, două picioare ce o fi dar munte să fie!

Ne-am dat cu și cu kayakul pe Dunăre...nu numai cu pluta (SUP) ... să nu se mai interpreteze. :)) 

Am făst norocoși să cunoaștem oameni dragi pe care sper să îi ţinem aproape de acum încolo. Tot la capitolul acesta, am participat la primul nostru info trip cu EcoMaramureș și a fost incredibil de fain! 


Moments . . .  ❤ . . . To Remember





În mare, planul meu pe 2017 includea nişte targeturi destul de îndrăzneţe. De fiecare dată când îmi pun astfel de targeturi sunt conştientă că scopul lor este de a mă motiva să fac ceva nu musai să ajung la nişte numere imaginare. Întrun final trebuie să fim recunoscători pentru ce am putut face şi apoi să lucrăm în continuare spre ... mai bine, orice ar fi. 

Ca de obicei, socoteala de acasă nu seamănă cu cea din târg dar cam asta am 'produs': 


    • 250  ↠  230 ore de mers pe jos  
    • 800 ↠ 610 km mers pe jos  
    • 150  ↠  150 ore hiking  
    • 250 ↠   300 km pe munte 
    • +/-  20 000   ↠ 20 900 m diferenta de nivel 
    • 200   ↠  140 ore de pedalat  
    • 2000 ↠ 1720 km pedalați  
    • 100   56 ore de yoga   
    • 180 ↠  91 zile cu yoga  




    În total, au fost aproximativ 580 ore active anul acesta ceea ce s-ar traduce dacă ar fi să fac o medie cam aproape două ore de mișcare pe zi. O oră jumătate de mişcare pe zi a fost targetul propus pe aplicația de Android pe care o folosesc ca stimulator anti-lene (Google Fit). Not bad, not excellent but it keeps me going. 


    Pentru 2018...




    Normal că vreau mai mult, mai bine, mai cu seamă, dar vedem ce o ieşi! Cert este că 2018 începe pentru mine cu surle şi trâmbiţe. De ce? Păi pentru că îmi schimb jobul. După mai bine de cinci ani las în urmă compania la care lucram şi încep o nouă etapă cu o altă companie pe care am îndragit-o din prima clipă.  Am emoţii, sigur că da dar entuziasmul este mare. Fingers crossed!


    ✔ 


    To Do List 



    Pentru 2018 normal că ne propunem să ajungem la munte cât de des se poate și pe cât posibil cât de sus se poate. 


    • Ar fi minunat să reușim un mini concediu de Paști ceva tură cu bicicletele pe undeva sau dacă vremea nu permite cândva la începutul verii sau de aniversarea noastră un mini concediu pe două roți. Ideal - circuit pe bicicletă în jurul Parcului Național Triglav (Slovenia) sau traseul de pe malul Dunării între Passau și Viena✔ almost done - bicicleală în Triglav, da...circuit...not so much! 
    • Concediul de vară - fără doar și poate în Dolomiți. Schimbăm un pic abordarea, poate August este o lună cu mai mult noroc decât începutul de Septembrie. Cert este că locația nu e negociabilă - atât de mult ne-a plăcut în Dolomiți. Poate dacă timpul permite încercăm și câteva zile de Alpi Austrieci.  ✔ și-a fost minunat! 
    • Traseele de via ferrata din Vadul Crișului - anul trecut aveam în plan să ajungem acolo dar nu ne-au ieșit pasențele baș cum am vrut.  ✔ done
    • Mi-ar place să încep să învăț să schiez. Anul trecut am vândut snowboardul și anul acesta mi-am completat echipamentul de schi. Acum că totul e pregătit, mai urmează să punem în practică planul. Dacă aveți recomandări de un instructor/o instructoare faină pe la Muntele Mic / Șureanu / Arieșeni bring it on. ✔ WIP dar spre bine
    •  traseele din apropiere le-am cam atins dar tot mai avem locuri de descoperit. Oricum, mi-ar place să facem mici escapade de weekend cât de des se poate. Anul acesta concediul meu a scăzut drastic așa că va trebui să mă bazez mai mult pe ture de proximitate ce nu solicită extra zile libere.  ✔ chiar și așa, ne-am plimbat! 
    • Pe cât de mult se poate, ture de iarnă. Îmi place tot mai mult experiența asta.
    • Să ne planificăm concediul de iarnă (la schi)  din timp. Cu alți oameni sau singuri dar să nu mai facem greșeala de anul acesta care ne-a prins cum s-ar spune cu pantalonii jos și am ratat concediul de schi. For real, în August voi ști ce facem iarna. ✔ pot să dorm liniștită, totul e aranjat.
    • Cycling / Sală / Yoga mai serios decât anul care tocmai s-a încheiat. Sper să mă ajute și sănătatea dar e de muncă și la motivație - lupta aceea eternă cu comoditatea. Din Ianuarie vreau să începem direct.  ✘ not as planned. 
    • O idee: să ne exersăm un pic limba germană. Eu nu am studiat în școală germana, am avut o tentativă de a învăța dar pe la A2 am abandonat cursa. Între timp A2-ul meu cred că a decăzut serios și poate ar fi o idee să încep să îl resuscitez pe cont propriu. Vedem ce o ieșii la final.  ✘am pierdut entuziasmul pe parcurs - trebuie reluat. 






    ❂ 
    Lifestyle - Health 


    Îmi doresc ca în anul care vine să fac nişte mici schimbări în rutina zilnică iar micile schimbări se referă cu precădere la diluarea sedentarismului pe cât de mult se poate. Dacă am posibilitatea să mai lucrez şi stând în picioare, să fac asta cât de des pot. Pauze de masă active, that would be a big plus şi mai mult de atât, acum cred că este şansa mea căci la următorul job oamenii încurajează asta - ceea ce e minunat. 

    Tot la capitolul acesta, sper ca anul ce vine să îmi rezolv ... sau măcar să depistez problema de la încheietura mâinii. Mi-a cam dat de furcă anul trecut şi pare-se că îşi face culcuş. So, ar cam fi momentul.


    Except that, enjoy life. Stay veggie. Stay fit. Stay strong!



    ✎ 
    Blog 



    Anul trecut menţionam că oarecum cochetez cu o extindere a sferei de activitate uneori simt că aș include și bucățele de lifestyle ... în 2017 mi se pare că de abia am ţinut pasul cu a scrie pe blog, am fost (și încă sunt) mereu în urmă cu articolele şi publicatul dar asta a fost şi parte din agenda mea de a nu mă mai stresa cu lucruşoare care suferă amânare. E mult de muncă la a ţine un blog...dar mai ales la două. Oricum am noroc maxim cu Alex care m-a ajutat şi mă ajută enorm cu ambele. Grea e viaţa asta de adult...phiiii. Nu ştiu ce fac la anu'... nu ştiu musai dacă este momentul să prevestesc schimbări dar cu siguranţă ştiu că voi continua să scriu.




    ☀ ☁  ☂ ❆  

    Echipament  


    Nu musai pentru 2018 dar pe lista de achiziţii a familiei:

    • Legături de snowboard pt Alex ... sau mai degrabă schiuri și clăpari de pârtie. :D
    • Pioleţi
    • Coardă
    • Rachete de zăpadă
    • Mini colțari
    • Echipament de schi de tură (on the long term)
    • Saci de dormit ... de iarnă
    • Cort de iarnă
    • Genţi de bicicletă (pentru mine)
    • Huse impermeabile pentru echipament
    • Huse pentru colțari
    • Huse pentru schiuri
    • GoPro nou 
    • Suporți de schiuri pentru perete
    • O mașină nouă 







    Momente


    So extremely happy to have this wonderful human being by my side. All the ❤ in the world!
    Câteva momente de păstrat în cutiuţa de amintiri.









    Bottom line: 
    Vă doresc un An Nou ticsit de experiențe minunate, oameni frumoși, locuri de suflet şi amintiri pline de culoare! Sper ca 2018 să ne scoată mai mult din case, să ne aducă mai aproape de natură, să ne încrețească obrajii de zâmbet şi nu în ultimul rând să ne scape de PSD! :D 







                  2017 In Retrospectiva - 2018 In Prospectiva. Reviewed by Karina Isar on marți, ianuarie 02, 2018 Rating: 5

                  Niciun comentariu:

                  All Rights Reserved by Prin Lume Prin Gânduri © 2014 - 2021
                  Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

                  Formular de contact

                  Nume

                  E-mail *

                  Mesaj *

                  Imagini pentru teme create de Blogger. Un produs Blogger.