Day 11 - Wonders of Slovenia: Piran si intalnirea cu Marea Croata

Pentru astăzi mai avem de vizitat orășelul Piran și apoi ne despărțim de Slovenia și plecăm spre Croația. Spun asta cu oarecare nostalgie pentru că după atâta frumusețe de munți, natură și liniște parcă nu-mi mai vine să merg la mare. 


Piran

Bine, e de înțeles că aș da toată marea din lume în orice moment pentru a ajunge la munte dar cum nu am mai fost de ceva ani pe la mare, am zis să-i dăm o șansă totuși. Deci Piran să fie!

Krk Island, Croatia

Piran

Dacă tot am hotărât să vedem marea slovenă, cel mai răsărit orășel în care poți să mergi este Piran. Noi am dat accidental de el în timp ce cotrobăiam Internetul iar așa a ajuns pe lista noastră.

Krk Island, Croatia
Ajunși în Piran, ne-am șocat de prețul parcării de 5 € / oră. Am zis clar nu! Mai căutăm, așa că am început să ne învârtim pe fel de fel de străduțe și bine am făcut, căci undeva în apropierea vechilor ziduri ale cetății am găsit o parcare subterană cu 1,20 € / oră. Deci, reținem: nu parcările mari din centru! 

Ne-am început așadar traseul de la vechile ziduri ale cetății lângă care am tras și primele poze cu marea. 

Piran, old city walls
În chiar zona centrală, sub privirile indecente ale turiștilor am putut admira și vreo trei nudiști trecuți bine de prima tinerețe! Dar am pozat mai încolo! 

Piran

De aici am pornit spre St. George’s Parish Church din centru care avea fix ce trebe: turn vizitabil. Așa că pentru 1 € per cap de turist am putut să urcăm pe treptele înguste și extrem de șubrede ale turnului pentru a vedea panorama orașului.


Tare drăguț centrul orășelului!

Piran, Tartini Square

Tot de aici surprindem și micul far ce veghează pasiv activitatea de pe apă.


Prima poză în clopot! Și ce noroc, pentru că mi-am băgat capul în toate clopotele din turn și cam la un minut după ce mi-am scos capul din cel mai mic clopot (și singurul funcțional) a început să bată! Vorba aia OMFG! Cert este că nu e deloc plăcut să fi lângă clopot când bate … și mai ales neanunțat. 


Ușor debusolați, am coborât din turn și am pornit spre locuri mai pașnice pe străduțele înguste ale Piranului, pline de magazine, artă și artiști.


De aici luăm magneți!


Și am ajuns și în centru, în Tartini Square, piața lui musiu Giuseppe Tartini, mare compozitor și violonist italian. De menționat, fiind atât de aproape de Italia, în Piran până nu demult se vorbea mai degrabă italiană decât slovenă.

Slovenia

Drăguț centrul lor, aerisit și curat. Cam după episodul acesta am și încheiat programul artistic cu Piranul pentru că nu ai foarte multe de văzut aici. 

Piran, Tartini Square

Mai departe pășim pe teritoriu croat spre Insula Krk cu destinație finală Puska Camping. Aici am găsit o mare liniștită și fără soare. 

Puska Camping

Ne-am plimbat câteva ore pe plajă, am întâlnit și primul arici de mare și l-am luat pentru studiu și o ședință foto care îi va asigura maximul de notorietate pe care l-ar fi putut primi un arici de mare.


Apoi am descoperit alte și alte vietăți de apă, așa că am abandonat ariciul între valuri și am pornit cu camera mai încolo. Am început să înțeleg puțin și din frumusețea mării prin prisma unei bucurii aproape copilărești. Întâlnirea cu animăluțele astea, timpul petrecut în surprinderea cadrului perfect și studierea lor efectivă ne-au distrat maxim. Curioase ființe! Curioasă și marea asta!



Apoi de la animăluțe am plecat în căutarea scoicilor urmând kilometri malul, mai pe pietre, mai prin apă, mai pe cărare, până ne-a surprins luna cu ale sale stele.

Krk Island, Croatia

Plimbarea de seară s-a dovedit fără prea multe scoici dar cu amintiri frumoase, iar articolul acesta este scris de pe plajă. 

Krk Island, Croatia


Unde dormim?

Păi noaptea asta dormim la Puska Camping dar apoi nu mai dormim niciodată aici și nici nu le spunem prietenilor să doarmă aici. 

Croatia, Krk

Campingul este direct pe plajă însă contrar aparențelor și oricărei proiecții exotice ale imaginației referitoare la acest aspect, campingul nu este ceva fabulos. Locația e bunicică, marea nu este foarte grozavă, trebuie să mergi mult până să poți înnota, toaletele sunt ok, dușurile … sub orice critică iar prețul mult prea mare. Noi am plătit 38 € / noapte pentru două persoane, o mașină și un cort. Iar o altă mențiune, daca ești dependent de Internet și îți trebuie doza zilnică, bad news, nu au free wi-fi, au pe bani, și nu puțini - 100 kuna/zi (~ 14 €), cam tot atât cât costă o cazare în alte părți. 

Nu recomand Puska Camping așa că am hotărât că mâine ne luăm tălpășița și căutăm alt loc de dormit. A demain! 


Cost Info

Intrarea la turnul bisericii St. George din Piran: 1 € / persoană
Parcare Piran - 1,20 € / oră
Camping Puska: 38 € / noapte / 2 persoane, mașină și cort mic
Podul spre Insula Krk: 5 € / mașină - se plătește doar când se intră pe insulă nu și la ieșire
Autostradă Croația: 3 € (până acum)


Piran, Slovenia

Piran Slovenia

Krk Island, Croatia


Day 11 - Wonders of Slovenia: Piran si intalnirea cu Marea Croata Reviewed by Karina on sâmbătă, septembrie 20, 2014 Rating: 5

Niciun comentariu:

All Rights Reserved by Prin Lume Prin Gânduri © 2014 - 2021
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Imagini pentru teme create de Blogger. Un produs Blogger.