City break Italia: Bari, Alberobello, Matera


Bari, Matera și Alberobello - trei orașe din Sudul Italiei pe care nu trebuie să le ratezi atunci când pui la cale un mic city break cu medium-low budget. Noi am ales acest city break și pot spune cu mâna pe inimă că a fost o experiență cât se poate de reușită!

italia-bari-alberobello-matera


Povestea începe că aflasem de curând că WizzAir deschisese o nouă linie de zbor către Italia, Bari și cum orice linie nouă trebuie să atragă cumva, prețurile mici sunt cel mai bun magnet pentru majoritatea dintre noi. Am dat un search pe net și am concluzionat că e pe bune: Timișoara - Bari dus-întors 79 de lei (da...lei!!!) cu toate taxele incluse. Păi cum să nu mergi? Am negociat în „familie” am dat sfoară-n țară și am dat iama spre Bella Italia împreună cu încă patru prieteni! Let the fun begin!




După cum știți deja, noi călătorim cu buget redus deci am căutat: cel mai ieftin zbor, cea mai ieftină cazare (care să nu sune a țapă totuși), cele mai ieftinuțe locuri de mâncat și cele mai ieftine variante de transport. Mai jos puteţi găsi bugetul excursiei.

Până una alta când vă povestesc mai pe larg ce am văzut și vă bombardez cu poze trecem rapid în revistă cele trei obiective ale excursiei: Bari, Alberobello și Matera.

Day One: Alberobello și mai specific Trulli Village - un mic orășel din sudul Italiei cu o înfățișare curioasă - mici căsuțe albe cu acoperișuri conice atât de specifice zonei. Trulli Village este un reper turistic foarte cunoscut la nivel mondial!


alberobello-italia


Day Two: Orașul antic Matera cu a sa inimă istorică Sassi di Matera, una dintre primele așezări ale Italiei de astăzi, datând încă din perioada Preistorică.


matera-italia


Day Three: Bari, un oraș port pe malul Adriaticii, care îmbină într-o notă specifică sudului Italiei partea modernă a orașului cu centru istoric plin de străduțe care mai de care mai întortochiate. Bari e un loc plin de culoare, forfotă și contraste.


bari-italia


Cazare


Am ales cazarea eficient după criteriile de bază: aproape de centru şi aproape de gară şi pot spune că ne-am descurcat excelent cu 10 minute de mers pe jos în ambele direcţii. Am făcut rezervarea cu mai bine de o lună înainte prin booking.com pentru Guest House Stazione Centrale.

Mai departe vă spun şi plusuri şi minusuri dar concluzia este că în continuare susţin că e cea mai bună variantă de cazare pentru Bari.

Plusuri:

  • Localizare: aproape de centru şi mijloace de transport
  • Nu este chiar în inima veche a oraşului dar este în plină zonă centrală
  • Are fastfood-uri, magazine alimentare şi restaurante în apropiere
  • Camerele sunt foarte spaţioase și au terase foarte mari (excelente pentru „admirat” traficul italian)
  • Camerele sunt foarte curate
  • Personal simpatic (cu engleza mai greu dar folosesc Google Translate, all ok)
  • Teoretic free Wi-Fi (noi am beneficiat de NO Wi-Fi căci aveau o problemă tehnică)


Minusuri:

  • Zona este uşor gălăgioasă fiind pe un bulevard principal... iar italienii, nu sunt cei mai silenţioşi oameni...sau civilizaţi în trafic!
  • Breakfast .... MIA, adică în nici una dintre cele două dimineți nu am primit mic dejun (or fi uitat de noi acolo...???) 
  • Nu este ușor de găsit: hotelul nu are firmă afară. Ca notă, recepția hotelului este la adresa menționată, însă camerele în sine sunt în altă clădire, căci este vorba de apartamente în regim hotelier și nu un hotel de sine stătător. 


bari-city-italia

Acum că v-am făcut curioși urmează să așteptați următoarele articole în care vă voi povesti experiența noastră din Sudul Italiei și de ce recomand cu drag să bifați această destinație dar până atunci, un scurt filmuleț - just to get the idea!





Buget City Break (prețuri pe cuplu): 1040 lei (~240 €)


  • Zbor: 160 lei (36 €) 
  • Cazare: 220 lei (50 €)
  • Transferuri aeroport - oraș (dus-întors): 90 lei (20 €)
  • Total cheltuieli transport local în Italia: 160 lei (36 €)
  • Total cheltuieli mancare și alte cele: 350 lei (80 €)
  • Asigurare: 60 lei (13 €) 


bari-italia-sea


City break Italia: Bari, Alberobello, Matera Reviewed by Karina on miercuri, aprilie 01, 2015 Rating: 5

Un comentariu:

All Rights Reserved by Prin Lume Prin Gânduri © 2014 - 2021
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Imagini pentru teme create de Blogger. Un produs Blogger.