Part two: Chiar pe Retezat!


A treia zi de august: mission accomplished! Cum ziceam, nouă ne place mult Retezatul, așa că ne-am întors, aproape în aceeași formație însă mai bine organizați. 


Am pornit la drum de viner seara ca să nu mai pierdem jumătate de sâmbătă aiurea. Am campat in ceva poieniță dinainte de Poiana Pelegii pentru că ne spusese omul de la intrarea în parc ca sunt foarte multe masini sus, iar cum ajunsesem și foarte târziu, am hotărât că mai bine campăm aici.

Planul era să ne trezim devreme, să  ajungem cu mașina in Poiana Pelegii apoi cu rucsacii in spate la Bucura, să punem corturile acolo, să scăpăm de bagaj și să bifăm Vârful Retezat.


Iar cum ziceam, că tura asta ne-am organizat și mai bine, așa am și făcut.


După o oră și 45 de minute am ajuns cu toate catrafusele la Bucura, am mâncat puțin, am găsit un loc excelent de cort (cel puțin unii dintre noi) și apoi ne-am echipat de traseu.


Pe la 12:15 eram porniți la drum deja: Bucura – Varful Retezat via Tăul Porții și Vârful Bucura I. Marcaj: dungă galbenă apoi triunghi albastru/pătrat roșu.


Vremea a fost perfectă, undeva în jur de 20 de grade, soare și câțiva nori pufoși, exact cât trebe pentru ca rețeta de cer de vară a copilăriei să dea bine într-un desen – poză în cazul de față.


Traseul e chiar fain, nu e greu și ai destule de ce să te minunezi tot drumul (imi imaginez ce frumos e primavara!!!). Atâtea lacuri! Și ce culoare are apa! Superb!

Până la Tăul Porții drumul e cât se poate de lejer, accesibil chiar și pentru practicanti de mall apoi începi să urci o porțiune mai abruptă și ușor alunecoasă spre Vârful Bucura I, dar nimic problematic.


Traseul continuă cu o ușoară coborâre, cât sa-ți odihnești picioarele înainte de ascensiunea finală spre vârf. Ora 15 ne-a prins pe Retezat! Perfect! O cucerire pe un pret de aproximativ trei ore.


Ca și părere personală, Peleaga îți oferă o panoramă mult mai frumoasă decât Retezatul însă traseul până la vârf este mai frumos, parcă, pe Retezat.

Oricum, ambele sunt de făcut, clar!


Am avut și parte de un spectacol pe vârf cu totul neașteptat. Două planoare ne-au încântat privirile cu acrobații coborând la aprox 3 m deasupra noastra apoi am fost salutați de unul dintre piloți. 
Ne-a stat puțin inima în loc!
Bravo!

Am petrecut aproape o oră pe vârf sub baletul celor două planoare, tolăniți la soare și cu norii atat de aproape de noi de zici că îi puteam modela prin simplu suflu.

Foarte frumos, pot să spun că am fost călăuziți de noroc în tripul ăsta. 

Traseu:

Timp: 5h
Distanță:  9 km
Diferență de altitudine: +/- 500 m
Marcaj: Bandă Galbenă
Surse de apă: la Bucura, lângă salvamont











Part two: Chiar pe Retezat! Reviewed by Karina on marți, august 20, 2013 Rating: 5

8 comentarii:

  1. Eu am fost cu planorul acolo, in 3 august 2013... lasa-mi te rog un email sa schimbam poze si filme (al meu e sorin.chisu@gmail.com), chiar ma gandeam ca ar fi fain sa dau de cineva care a fost pe Varful Retezat in ziua aceea si un prieten planorist mi-a facut o super surpriza de Craciun.
    Fain blogul, postarile, pozele, experientele... va admir.
    Astept cu nerabdare vesti de la tine,
    Pana atunci
    http://www.youtube.com/watch?v=Rgdr07U1IMQ
    Sarbatori fericite!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Al 2-lea planor am fost eu :) as dori si eu un shimb de poze sau filme daca exista, aici sunt cateva din pozele facute de mine in ziua respectiva: https://www.facebook.com/branzas.costin/media_set?set=a.742409792451671.1073741826.100000479720367&type=3
    Adresa mea de e-mail: costin_branzas@yahoo.com sau contul de facebook trimis mai sus. O zi faina!

    RăspundețiȘtergere
  3. :) Tu ai fost mai norocos, ai mai multe poze! Iti trimit pozele prin transfer. O seara si o saptamana frumoasa si tie!

    RăspundețiȘtergere
  4. Si apropos, multumim de spectacol amandoi! :) Noi cei cu picioarele pe pamant pot sa spun ca am fost de doua ori privilegiati: o data cu ocazia de a ajunge pe varf si a doua oara cu ocazia de a va admira! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc mult de poze si cu multa placere! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Cu drag, poate ne mai întâlnim, până atunci la cât mai multe zboruri! :)

    RăspundețiȘtergere

All Rights Reserved by Prin Lume Prin Gânduri © 2014 - 2021
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Imagini pentru teme create de Blogger. Un produs Blogger.