City Break Italia: Bari


Cea mai nouă destinaţie din paleta de city-break la mare, Bari, este un loc excelent de petrecut câteva zile, de gustat Sudul Italiei şi de adulmecat briza mării, mereu îmbietoare. Un oraş al contrastului, plin de viaţă şi forfotă la tot pasul, cu clădiri vechi, străduţe întortochiate şi câte o surpriză la fiecare colţişor. Descoperă adevărata Italie dincolo de modă, preţuri mari şi repere turistice deja arhicunoscute.


Cum ajungem acolo?

Cel mai simplu, momentan este cu WizzAir. Numai ce au deschis o cursă nouă din Timişoara/Cluj/Bucureşti spre Bari, iar având în vedere faptul că Bari este tocmai în Sudul Italiei, avionul este cea mai viabilă cale de a ajunge. Şi apoi, meniul de city-break se asortează bine cu zborul.

Unde dormim?

În Bari aveţi o mulţime de variante de cazare, mai ieftine, mai scumpe, mai centrale, mai la periferie chiar şi pe mare, pentru cei doritori de un somn legănat. Noi, după cum cei care deja ne cunoaşteţi preferinţele, optăm pentru eficienţă şi mai ales preţ mic, iar în acest sens, best option a fost Guesthouse Stazione Centrale, unde două nopţi de cazare / cameră (în apartament cu baie comună) ne-a costat 50 €, teoretic cu mic dejun inclus. Spun teoretic pentru că practic... micul dejun se pare ca s-a rătăcit şi nu a mai ajuns la noi. Exceptând asta, totul a fost în regulă, camere foarte spaţioase, curate şi cu terasă. Ce e drept un pic galagioasă zona, dar având în vedere că este la 10 minute de centru şi tot 10 minute şi de gară, eu zic că merită micul inconvenient.

Dar dacă totuşi aţi opta pentru o cazare uşor mai diferită, nu vă faceţi griji, se găsesc fără doar şi poate pentru toate gusturile. Booking.com este cel mai safe şi simplu de utilizat în acest sens.


Ce facem?

Primul şi primul lucru când ajungem în Bari, facem bine şi ne uităm cu atenţie când trecem strada! Oricât de comic sau de necrezut pare, în Sudul Italiei nu prea ţine nimeni cont de reguli de circulaţie, priorităţi, semafoare şi alte cele.



Musai mâncăm undeva o pizza! Nu cred că este om în lumea asta, să meargă până în Italia şi să nu fie curios de pizza. Şi nu vă speriaţi, se spune că pizza tot la noi e mai bună dar sincer, noi am mâncat printre cele mai bune pizza aici! Aşa că trebuie să îi daţi o şansă.

PS: bacşişul este inclus în nota de plată (apare sub denumirea de coperta -  as in, plăteşti pentru faţa de masă şi tacâmuri dar nu le poți lua acasă).


Partea veche a oraşului este savuroasă, străduţele ascund fel de fel de magazine, restaurante şi te invită să te rătăceşti pentru câteva ore.



Printre reperele cu care se mândreşte Bari sunt: Basilica di San Nicola, Palazzo del Catapano, Biserica Saint Gregory, Catedrala din Bari, şi Teatro Petrizzelli. Una peste alta, într-o zi poţi descoperi lejer toate surprizele din Bari şi poate mai ai timp şi de ceva shopping.




O plimbare pe faleză la lăsarea serii, nişte poze şi un pahar de vin - enjoy the dolce far niente spirit! În mod sigur, pe timp de vară paleta de activităţi se înteţeşte şi apoi, mai este de adăugat faptul că Bari totuşi este un oraş pe malul mării deci clar, iubitorii de mare nu se vor plictisi!




Şi acum, cu toate că este un pic solicitant, dacă vreţi o experienţă aşa, cu tot ce înseamnă un city-break reuşit la Bari, faceţi un efort de dimineaţă şi setaţi ceasul deşteptător pentru răsărit. Noi am făcut asta şi pot spune că este unul dintre cele mai spectaculoase pe care le-am prins, dar cred că mai mult decât cuvintele, o spun pozele în cazul acesta.


În apropiere


Totul depinde în principiu de bugetul şi timpul pe care îl aveţi la dispoziţie pentru că locuri de vizitat se găsesc întotdeauna. De aici avem aşa:
  • Matera: ~60 km - un oraş antic, una dintre primele aşezări din Italia - click aici pentru articol.
  • Alberobello: ~60 km - click aici pentru articolul despre Alberobello.
  • Napoli: ~250 km de unde se poate ajunge la renumitul vulcan Vezuviu.
  • Parcul National Etna - vulcanul Etna: ~500 km.




Concluzia vis-a-vis de Bari: trebuie să îl experimentaţi! Aici puteţi gusta din plin Italia, aşa colorată cum este ea, aşa contrastantă, aşa agitată, aşa plină de viaţă. Iar concluzia pentru această excursie este că am venit curioşi, am stat încântaţi şi am plecat fericiţi!





City Break Italia: Bari Reviewed by Karina on luni, aprilie 20, 2015 Rating: 5

4 comentarii:

  1. Cred ca m-ati convis... am sa ajung si eu in Bari

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna!
    Urmeaza sa vizitam Bari si imprejurimile la sfarsit de septembrie, iar pentru cazare tot acolo am optat :) Motivul este simplu, bugetul limitat si pozitia langa gara.
    Unde ne recomanzi sa gustam o pizza buna?
    In afara de Matera si Alberobello, ce orase ati mai vizitat?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut Magda,

      Noi ne-am oprit asa random la o pizzerie/restaurant care ni s-a parut interesant. Probabil majoritatea sunt ok dar depinde de preferintele fiecaruia. In afara de Bari, Matera si Alberobello nu am mai vizitat alte orase caci timpul nu ne-a permis. Probabil mai sunt interesante: Polignano a Mare, Napoli, Monopoli, Manfredonia depinde de cat timp aveti la dispozitie. :)

      Ștergere

All Rights Reserved by Prin Lume Prin Gânduri © 2014 - 2021
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Imagini pentru teme create de Blogger. Un produs Blogger.